Va?

Alla inlägg under maj 2008

Av Jennie - 9 maj 2008 11:37

när vissa personer kommenterar om saker man gör. Är det inte konstigt? Som om de skulle ha någon sorts ensamrätt på det de gör och då får du absolut inte göra samma sak. Nejnejfypådej!

Men jag ska skaka det av mig och nästa gång hon tar upp det när vi träffas ska jag säga att: Ja jag har tänkt göra något av detta i framtiden, det är min dröm och en dag så blir det verklighet av den och fram tills dess så är allt jag gör ren övning.

För jag har inspiration.

Ideér.

Visioner.


Av Jennie - 8 maj 2008 20:44

Grattis Anna & Peter!!

Världens finaste Anna ska få en baby med sin Peter. Ingen kan vara gladare än jag ;-)          En liten Decemberbebis.

Underbart!

Jag önskar er allt gott i världen, det är ni värda. Kärlek till er =)

Av Jennie - 8 maj 2008 15:44

ännu mer. Det känns verkligen som om jag inte kommer att få något jobb...iaf inte på LK....vad är felet med mig nu då när jag inte ens kan få ett jobb där? Är jag helt miffo? Helt ute och cyklar? Är jag för dum? För dålig? Måste väl vara ngt sånt.....

Av Jennie - 8 maj 2008 11:42

Pratade med en tjej på a-kassan och frågade henne om reglerna om vem som kan vara som barnpassning och var man kunde hitta de reglerna. Hon hade ingen koll på de reglerna och vad hon visste så fanns det inga specifika regler sådär.....man kan använda föräldrar, släktingar osv. Har de ledigveckor så borde de kunna anses som barnpassning de veckorna. Hon hittade inte heller ngt om att endast pensionärer kunde rälnas som barnpassning någonstans.........imponerande.

Då är det alltså upp till handläggarnas tycke då......vad de tycker är bra. Och då kan det ju helt bli efter hur de mår från dag till dag.

Tänk om de har bråkat med sin sambo, sina barn, ngn chef! Jaha, då sätter vi avslag idag på allt som kommer in för att jag är så jävla sur på den där cp-gubben hemma, bråkstakarna till ungar eller miffo till chef. Och den andra dagen har det fått lite k*k och är glada som lärkor: Japp, stort OK på alla ärenden som kommer in.

Intressant det där.

Säkerligen så kommer jag att få avslag på min överklagan för att de tycker att farmor är för gammal, ledigveckorna gills inte, för att vi bor i Kiruna...och diverse andra anledningar.

Så då lär det inte bli några pengar sen heller.

Kul.


Av Jennie - 8 maj 2008 10:31

Jag har ju skrivit att Emelie försöker slå världsrekord i gnäll. Det var samma visa idag, inte nöjd liten flicka. PLUS att hon var alldeles rödflammig i ansiktet och hade små ljusrosa utslag på hela överkroppen....hon har ju viftat lite med händerna mot öronen - inte mkt men ibland - och idag så petade hon i ena örat och så blev hon jätteledsen. Grät och grät. Jaha. Öroninflammation tänkte jag. Ringde BVC som rekommenderade att jag ringde VC. Sagt och gjort. Kl 15:00 idag fick vi tid.

Hon orkar max vara vaken 1-1½ timma åt gången...nyss tog Nelson upp henne och hon somnade bums verkar det som.....och pappa Nelson meddelade här på morgonen att han kände sig "konstig". Säkert hans tur att få magsjuka nu. Han gick oxå och lade sig samtidigt som Emelie...och sover han med.

Bara mamma vaken som myser och dricker kaffe.

Jag sitter här och tänker hela tiden på vad nästa bakslag blir.

Hur kul är det att inte få några pengar? Inte det minsta kan jag meddela. Vad fan ska man göra? Trolla fram pengar? Råna en bank?

Nån som har ngt förslag?

Av Jennie - 7 maj 2008 22:21

Jag blir så förbannad!!!!!!!!

Jag har väntat å besked om min arbetslöshetsersättning från HRF:s A-kassa.

Och idag kom brevet där de tyckte att jag inte har ordnat min barntillsyn på ett tillfredsställande sätt. Öhhh...nähä....?

Hur i helvete ska man kunna ordna barntillsynen på ett tillfredsställande sätt när dagis inte finns att tillgå och man har fått gudmödrar, mor- och farföräldrar och bröder att ställa upp som barnpassning när den huvudsakliga barnpassaren eventuellt inte skulle kunna?????

Var i papprena står det att den enda som godkänns som barnpassare är en pensionär? Typ ingenstans.

Jag överklagar så jävla mycket som det går!

Jag har skickat ett överklagningsbrev med ett veckoschema som sträcker sig från den dagen jag anmälde mig som arbetssökande. I veckoschemat står det precis vem som kunnat, kan och kommer att kunna vara barnpassning så jag kan åta mig jobb. Ledigveckor som pappan och farfarn har kan de fan inte tycka att det inte gäller som barnpassning. Nu är även min pensionerade farmor inkluderad som barnpassning. Hejja.

Ska man kanske ragga pensionärer på stan?

"Hej, vill du ha extraknäck som barnvakt?"

Kan man kalla det hushållsnära tjänster?

Avdragsgillt?

Jag blir så jävla förbannad och matt! Hur kan de räkna med att folk ska kunna söka och ta arbete aktivt när barnpassningen inte duger? För säkerligen finns det många fler än jag som fått liknande brev.

Vilka jävlar. Och så drar de in på barnomsorgen! Säger upp förskolelärare, slänger in fler ungar i barngrupperna. Är de jävlar helt från vettet?

Dra åt helvete motherfuckers. Burn in hell.

Och alla andra svordomar som kan tänkas finnas.




Av Jennie - 7 maj 2008 09:00

Det verkar som att alla är friska nu.

Ja Emelie gnäller lite men det går väl över när hon fyller 18 *s*

Idag ska vi ut med ungarna, Iza ska få cykla lite och Emelie glider i vagnen. Det är bara +4 ute så man får nog ta på sig rejält med kläder men det funkar ju det med.

Lite promenad blir det oxå idag.

Skönt när Nelson har ledigvecka, man gör så mkt tillsammans då.


Dagens att göra:

  • Gå ut o promma hela familjen.
  • Stryka gardiner & hänga up dom.
  • Spika upp en massa foton i ram.
  • Ringa A-kassan och tjata.
Av Jennie - 6 maj 2008 15:16

Jamenvisst.

Städa lite. Dammsugit, torkat golven, tvättat alla nerspydda plagg. Klart!

Jag gör allt lite bakvänt och tar dammtorkningen sist.

Lilla flickan sover.

Stora flickan är vaken o ligger i soffan.

Pappan sover i fåtöljen.

Jag känner mig produktiv, vill fixa och greja men i vilken ände ska man börja då?

Vädret är trist, bara nån +grad och det regnar lite och sen snöar det. Hoppas att det vänder snart. Jag vill ha varmt och skönt nu juh.

Kanske en promenad senare.

Nån som vill följa?

Ovido - Quiz & Flashcards