Va?

Alla inlägg under mars 2008

Av Jennie - 14 mars 2008 10:30

Undra vad som är på gång nu. Iza har varit trött hela morgonen och på ett jävla humör mellan varven. Skrik och bråk om allt och inget. Vi var ut en sväng och brudarna åkte pulka respektive kälke. En bit från huset började Iza krångla om att byxorna på overallen åkte upp. Jag sa:- vi fixar ordentligt när vi kommer hem. men icke.....skrik bråk, slänga sig på backen, skrika mer, slita av sig skor och vantar. Bära in argt barn som fortsätter att skrika. Hon lugnar sig efter ett tag och så nu ligger båda damerna i sina sängar. Få se om Iza somnar elelr bara vilar ett tag. Emelie lär då inte vara vaken. SOvdax för henne.

Lugn och ro för mamma. Sedan lunch.

Av Jennie - 14 mars 2008 07:34

Som rubriken anger: Är du nöjd?  Med vad undrar ni säkert?!

När man tittar sig omkring i livet/i världen så ser man så många: jag måste *** för att....

Människor jagar efter perfektion. Men vad är det för perfektion? Är det för att andra ska tytcka att de är perfekta? Att de har allt? StorbildsTv, villa, fina bilar av nyare årsmodell, snygga kläder osv.

Människor tränar och svälter sig för att komma i stl 34 och sen står de och säger : guuuuuuuuuuud så tjock jag är! Har ni sett min röv - den ser ju ut som en ladugårsvägg. Medans de i själva verket är pinnsmala.

Jag läste en artikel i Aftonbladet om att dagens barn far illa av föräldrarnas konsumtionshets/motionshets osv. Att de får tillbringa alltför mycket tid ex på dagis, hos släktingar för att föräldrarna måste jobba mycket för att ha råd med det senaste plus att de ska se ut som fitnessvinnare. Ja kort beskrivet var det väl ungefär det som artikeln handlar om. Jag har beskrivit den med egna ord så...

Jag tycker det är hemskt! Varför faller så många för denna statusjakt? Varför är det så himmla viktigt så att man försakar tid med sina egna barn? Att man väljer att jobba framför att vara med barnen?

Nu vet jag ju att det finns de som måste jobba för att klara sig, inget fel i det. Måste man så måste man. Så ta inte åt er om det nu är ngn i den målgruppen som läser detta.

Men dessa som kanske inte behöver den där övertiden direkt....tänk vad de går miste om....

Jag har omvärderat mitt liv lite.....jag har valt att vara hemma med mina tjejer nu när de är små, jag vill se småbarnsåren. Att jobba för att kunna köpa ngt skippar jag nu...jobbar jag är det för min egen skull, för att komma ut då och då. Jag väljer att vara hemma och leka ute i snön. Av snöskottning, dragandet av barn på kälke osv...av det får man ganska bra motion. Ja jag vet att ett eller flera kilo mindre hade varit bra om jag fick bort...men inte just nu. Det får ta den tid det tar.

äähhh....kort sagt så är familjen är allt nu.


Är du nöjd med ditt liv? Känner du pressen?


Nu ska jag gå o koka kaffe.....puss.


Av Jennie - 12 mars 2008 09:33

kommer här:

Av Jennie - 12 mars 2008 09:18

En på dagis och den andra sover. Lugn och ro.

Sitter här med min kaffekopp och kollar igenom bloggar. Vilken tur att man kan hålla sig uppdaterad via dessa om sina vänner =) Helst av allt hade man velat ha tid att hälsa på men tiden räcker inte till. Iallafall inte Måndag-Fredag. Inte när man har småbarn. Det är så himmla mkt som ska hinnas med då.

Vad skönt det är med vår =) igår var det ju riktigt toppenvårväder. Varmt och skönt. Vi var ute ganska mkt och på em kom söta bror & söta Emma och tog med sig Iza o åkte skrillor. Jag kan inte säga nog mycket hur guld värt det är. Tack kära, söta. älskade ni =)

Jag & Nelson skottade altanen på baksidan av huset. Nu är den iallafall tillgänglig...även om resten av gården inte är det. Fan vad kopiöst med snö det är alltså. Och mer ska det komma sägs det. Helt crazy alltså. Ska lägga in lite mer snöbilder som ni får skåda på =)

Av Jennie - 11 mars 2008 08:43

Finns det nån värre start på dagen än en arg 4-åring? Som inte vill eller kan ngt alls. Jag tror fan inte det.

Uppvakning före kl 6. Argt barn. Kan inte gå på toa, borsta tänderna, klä av sig pyjamasen, klä på isg kläderna osv.

Tokskriker. Lillasyster vaknar.

Men sen vänder det när vi är på väg till dagis: glad 4-åring på kälke. Mamma knuffar vagn med lillasyster i, skidor o stavar och dagisväska samtidigt plus drar kälke med 4 åringe på. Vilket ekipage.

Nu kryper glad lillasyster omkring på golvet och äter diverse småskräp, glad storasyster är på dagis och trött mamma ska ta itu med dagens tårta och kanske tom försöka äta frukost innan.......

Av Jennie - 10 mars 2008 22:35

Har pysslat på med blommor till morgondagens tårta. Det blir en påskig tårta =)

Måste fan ta o beställa mer marsipan o lite andra grejer. Hoppas man får göra meeeeera tårtor =)

Av Jennie - 10 mars 2008 08:54

på dagen med barn som vaknade samtidigt som pappa kl 05:15 och sen inte har sovit alls.

Bråkat halva morgonen mmen nu är humöret bättre.

Kaffe.....livräddaren =)

Av Jennie - 7 mars 2008 09:30

Fin dag idag. SKa snart ut alla 4 i solen o skotta snö. Det är en rejäl plogvall härute efter att de har varit o plogat imorse.

KNalla på Ica o handla lite nödvändigheter.

Ovido - Quiz & Flashcards