Va?

Alla inlägg under november 2007

Av Jennie - 26 november 2007 14:08

och den kallas Måndag. Iza är hemma med mej o Emelie och vi har grejat på. Först så sov vi till 0745 vilket är rekord alltså. Sen  har vi ätit frukost, dammsugit upp smörgåsrånbitar, grejat, skottat snö, lekt, ätit lunch, varit på stan och nu är vi hemma igen.

Det är ganska lugnt annars. Har lite nya bilder som jag ska visa åt er.

Av Jennie - 24 november 2007 08:10

Att få sova en hel natt utan några som helst avbrott är en konst i sig. Förut klarade jag av det galant, men nu- 5 år, 1 sambo och 2 barn senare - så har jag förlorat den förmågan. Jag kan inte sova utan min sambo brevid mig för då ligger jag halvvaken o lyssnar på alla ljud som finns i och runt ett hus. Jag kan inte sova med mina barn för de gör diverse ljud  sånt, Emelie vaknar till o låter o då tar jag upp o låter henne snutta lite tisse för att hon inte ska väcka alla, Iza hon lever ett eget liv i sömnen och snurrar, låter o sparkar för glatta livet så man vaknar av det. Att få sova en hel natt är något som bara fegisar får göra (skrattar desperat).

Igår gick Nelson ut med några kompisar så redan kl 21.30 var min natt förstörd för jag visste vad som komma skall. Javisst jag la mej efter criminal Minds men inte fan har jag sovit bra för det. Emelie har vaknat o snuttat typ 3-44 ggr inatt, Iza har tjoat ordentligt 3 ggr o så kom fyllbulten hem 0330 och berättade om sin kväll på Babylon. Så klockan var väl 0430 när jag sist kollade på klockan och Iza vaknade kl 7 så då steg vi upp.

Nu har jag en låååång dag framför mig.....har powernappat lite på soffan - typ 40 minuter - hoppas det räcker fram till nästa powernap som blir på em nångång. Sen ska det glöggas med några vänner här ikväll.

Mamma kommer och hämtar Iza om typ 1½-2 timmar o sen när jag ska upp på stan ska jag föra Emelie till svärmor. Jag hade tänkt få gå på stan utan barn o handla lite till julkalendern som Iza ska få.

Nelson ska åka till Rensjön med sin pappa o hämta nån skoterkälke.


Imorgon är det en tårta beställd =)


Nu ska jag försöka fika utan att somna med huvudet i smörgåsen.

Av Jennie - 23 november 2007 09:26

att stiga upp på morgonen med brudarna, iallafall när man fått sova någolunda bra =)

Av Jennie - 22 november 2007 22:35

Saffransbullar har jag minsann svängt ihop ikväll. Med lite hjortronglögg så gick det som en dans =)

Igår drack vi en flaska chokladglögg och den var oxå helt okej.

Jag har passat på att fika med Camilla idag, vi hann med att strosa lite i affärer oxå. Jag hittade ett par superfina handskar på Intersport. När alla räkningar är betalda, all mat inhandlad o julklappar till brudarna köpta så ska jag se om de finns kvar. För de är behövliga.

Emelie har kommit in i en vara vaken på kvällen fas nu. Hon lever rövare med oss här och är hur pigg som helst medans mamma och pappa ser i kors av trötthet *s* Ne riktigt så farligt är det väl inte men nästan.

Imorgon är Iza ledig från dagis, fröken Nina sa idag att Iza är färdiginskolad och det går så bra för henne så nu är det klart. Nästa dagsidag är på Tisdag.


Av Jennie - 21 november 2007 14:14

Min minsta dotter är en pratkvarn. Igårkväll så la vi henne för natten där runt 20.30 och 21.30 vaknade hon igen, glad som en lärka och med massor att säga. Hon pratade och pratade och pratade ända fram till 23.30 då vi oxå gick och la oss. Guuaaaa, ga, bprrrr, mammammammmammamma papapappappappappa, giag, ga osv har det låtit. Supersött =)


Storasysters dag på dagis har gått mycket bra så imorgon lämnar jag henne och traskar sen hem och hämtar ordinarie tid som är kl 13. Så skönt att det funkar bra. Lite försäker hon klaga och klämma fram en tår att hon inte vill vara där men det går över så fort jag lämnat byggnaden och jag känner mej inte det minsta ledsen eller osäker. Personalen är så bra och Iza gillar sina fröknar jättemycket =)

Av Jennie - 18 november 2007 07:55

Att vara trött alltså. Sömn är en bristvara här i huset för min del. Jag vaknar på en gång när nån av brudarna låter och är upp som ett skott. Undra vad rekordet är för  in från sängen till Izas rum? Hade varit kul att ta tid och se *asg*

Sista jobbdagen för Nelson nu sen har han ledigvecka och då kan vi vara hela familjen. Iza har saknat pappa jättemycket eftersom hon knappt har sett honom, hon och jag har ju varit på dagis på fm medans han har varit hemma med Emelie å när vi har kommit hem så har han åkt till jobbet.

Idag ska jag försöka ta mej i kragen och gå ut med barnen en sväng, sätta E i vagnen och så skottar jag och Iza medans hon får kolla på =)

Nu känner jag lukten av mitt kaffe som är klart, dax att starta dagen.

Av Jennie - 17 november 2007 19:14

Emelie sa mamma idag =) hennes allra första ord. Sötisen. Å nu så mässas det: mamamamamamamamammammamammaammammammamama lite då o då =)

Sofie: det är mest marsipan på tårtorna men ibland använder jag sugarpaste oxå. Lite sött men funkar för dem som inte tål nötter.


Åsa: det är ett år kvar tills nästa jul =)

Av Jennie - 17 november 2007 07:37

Lite mer bilder på tårtor iallafall. bara sommartårtan som fattas.

Ovido - Quiz & Flashcards